PROLJEĆE U KONAVLIMA Održana someljerska radionica za vinare i agroturizme
Iskusni vinski ekspert Božidar Jukić je prisutnima pojasnio tehnike kušanja i predstavio karakteristične tipove vina iz svjetski poznatih vinogorja. Ovo je bila izvrsna prilika za usporediti stilove i tipove vina koja često kušaju i piju turisti iz emitivnih zemalja koji dolaze na vinokušnje u Konavle i konzumiraju naša vina u ugostiteljskim objektima.
"Da biste znali kako pripremiti i predstaviti svoja vina gostima morate znati što oni najčešće konzumiraju i što očekuju prilikom dolaska na konavoske vinske punktove", istaknuo je Jukić. Zbog toga su na stolu u prostorima samostana Sv. Vlaha u Pridvorju bila vina iz Kalifornije, Čilea, Njemačke, Francuske i Italije.
Konavoski vinari imaju se čime pohvaliti ali stalno usavršavanje, podizanje kvalitete i zajednički nastup pomoći će dodatno u popularizaciji vinogradarstva i vinarstva u Konavalima, ali i promociji ovog vinogorja.
"Pozitivne reakcije sudionika potiču nas da nastavimo s ovakvim i sličnim aktivnostima koje će Agroturizam Konavle u narednom periodu redovno organizirati", istaknuo je koordinator vinske sekcije Željko Pasković iz Vinarije Zoro.
Ovo je bila prva aktivnost u okviru manifestacije "Proljeće u Konavlima" koje se organizira uz pokroviteljstvo Dubrovačko-neretvanske županije i Općine Konavle te županijske i općinske turističke zajednice.
Na programu slijedi "Festival nordijskog hodanja i pješačenja, Konavle 2024."