USKORO PRVI 'ŽUPSKI PJAT' Pogledajte program festivala gastro tradicije i baštine Župe dubrovačke
'Župskom pjatu' je cilj, u ovoj početnoj, 'nultoj' godini, na svjetlo dana iznijeti stare, pomalo zaboravljene recepte, ujedno zainteresirati javnost, bilo lokalnu ili pak stranu, na postojanje i aktivno pripremanje te kušanje tradicijske gastronomije Župe dubrovačke. Uz gastro-okosnicu Festivala, festivalske menije u renomiranim restoranima, tu je i sadržajan dodatni program, fokusiran na tradiciju.
Festival počinje 25. travnja, a traje sve do nedjelje, 28. travnja te se u četiri dana okupljaju svi njegovatelji baštine i tradicije. Osobito je zanimljivo, kako za domaće, tako i za posjetitelje Župe dubrovačke, probati autohtone, čak zaboravljene recepte. Uz festivalski gastro program, nudi se mnoštvo popratnog programa.
Program:
Uz tradicionalne festivalske menije, te dvije izložbe (alati i plakati) koje će se moći pogledati tijekom svih dana festivala, donosimo i zanimljiv popratni program.
25. TRAVNJA
16 SATI - Posjet Vardia vinogradu - domaćin Ivica Vlašić
18 SATI - 'Rogač na kub', radionica i predavanje Mirne Sentić (Ruzmarin Gastro&Bar)
26. TRAVNJA
11 SATI - Cooking Class – Mikki's Croatian Kitchen
19 SATI - Predavanje 'Ovo meso pečeno, pričekajmo veselo!' - Ivica Kipre (Restoran Portun)
27. TRAVNJA
10 SATI - Likovna radionica za djecu 'Jela moje babe' - Andrea Vukoja Prce (One Suite Hotel)
10:30 SATI - Cooking class - Forno Food& Drinks
18 SATI - Etno modna revija KUD 'Marko Marojica' (hotel Sheraton)
20 SATI - KUD Marko Marojica, nastup (Restaurant Flamingo)
28. TRAVNJA
19 SATI - Jazz in ONE (soft closing @ Pista&Pazza)
Dodatni program (dan plus festivala)
29. TRAVNJA
20 SATI - Predavanje 'PRIČE IZ MLINA: Sjaj i bijeda u vrelu života' (Vedran Mezei) - mlinica obitelji Duper (kraj Restorana Flamingo)
Detaljan raspored radionica, predavanja i ostalog popratnog programa možete pronaći na linku: ŽUPSKI PJAT, a pratiti možete i društvene mreže Instagram i Facebook.