POČINJE NAJUKUSNIJI FESTIVAL Evo što vas očekuje u prvom tjednu Good Fooda, ali i koji restorani nude promotivne menije
Tijekom prvog tjedna festivala, od 7. do 13. listopada, održat će se brojni događaji, uključujući tjedan dubrovačkih restorana, vinokušnje, radionice, "Divlju gozbu" s Dinom Galvagnom, degustacijsku večeru s cheficom Florianom Ružić, "Foodravanje", večeru s poznatim chefom Hrvojem Zirojevićem, kao i mnoga druga nezaobilazna događanja.
Više od 50 restorana sudjeluje u festivalu, a vrijedni chefovi posebno su kreirali festivalske menije po promotivnim cijenama. Tijekom cijelog trajanja festivala, posjetitelji će imati priliku kušati ova jela u Dubrovniku, Župi i Konavlima. Ovo je sjajna prilika da otkrijete nove restorane i dopustite dubrovačkim ugostiteljima da vas iznenade svojim kreativnim i primamljivim jelima.
Popis restorana koji sudjeluju:
Dubrovnik: Restaurant i Catering Academia, Alamaka Tapas Bar, Restoran Amfora, Gradska Kavana Arsenal, Restoran Banje Beach Lounge & Club, Konoba – Pizzeria Blidinje, Bistro Bonsai Sushi & Wok, Konoba Carpaccio, Chihuahua Cantina Mexicana, Restoran Dubrovnik, Fish Bar El Pulpo, Konoba Galijun, Restoran Gusta Me, Hard Rock Cafe Dubrovnik, Hotel & Restoran Kazbek, Restoran Kopun, Kavana Lazareti, Taverna Loggia, Restoran Momenti - Hotel Valamar Lacroma Dubrovnik, Restoran Lucin Kantun, Restoran Marangun, Restoran More, Restoran Natali, Restoran Orsan, Restoran Orka, Restoran Pantarul, Piano Bar – Hotel Lero, Tapas Bar & Lounge Piccola Venezia, Renaissance Art Restaurant, Restaurant & Bar Rudjer, Restoran Soul Kitchen, Restoran Sphere – Hotel Kompas, Spaghetteria Toni, Restoran Stara Loza, Restoran Taj Mahal – Grad, Restoran Taj Mahal – Hotel Lero, Restoran Tramuntana, Bistro Tavulin, Restoran Umi Teppanyaki, Restoran Veranda 2.0, Bistro Zuzori.
Župa Dubrovačka: Restoran Flamingo, Kogo, Lungomare, Restoran Pista & Pazza, Restoran Ruzmarin.
Konavle i Cavtat: Restoran Ankora, Bokun Bocun, Dalmatino, Garden Terrace & Bar, Restoran Ludo More, Seoska kuća Novaković, Konoba Vinica Monković.
Tijekom "Dva tjedna dubrovačkih restorana", festivalski doručci bit će dostupni u: GreenGo Smoothies & Coffee to go, Hotel Hilton Imperial, Hotel Kazbek, Kavana Lazareti, Piano bar Hotela Lero te Restoran Urban & Veggie.
Osim posebnih restoranskih menija u sklopu programa "Dva tjedna dubrovačkih restorana", očekuje nas bogat festivalski program tijekom prvog tjedna 11. Good Food Festivala, koji i ove godine uključuje program plus, odnosno gourmet ture, popuste u trgovini Kawa, tradicionalnu škola kuhanja, ali i sajam hrvatskih proizvoda Samo Hrvatsko u Parku Luja Šoletića Gružu.
U ponedjeljak, 7. listopada, u Akademisu Garište održat će se radionica izrade tjestenine od rogača, u organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu. Dan kasnije, u utorak, 8. listopada, održat će se radionica pripreme meringe od bjelanjaka.
Srijeda, 9. listopada, donosi radionicu branja i sakupljanja hrane u prirodi, kao i ručak s poznatim chefom Dinom Galvagnom, koji će u Seoskom domaćinstvu Musladin pripremiti "Divlju gozbu". Voditeljice radionice su Katija Živković i Jadranka Ničetić. Istog dana organizirani su i Dani otvorenih vrata u HoneyDu Cosmetics u Mlinima, gdje će posjetitelji moći razgledati pogon i prisustvovati prezentaciji kozmetike na bazi meda. Ulaz je slobodan, a posjetitelji mogu iskoristiti festivalski popust na sve proizvode.
U četvrtak, 10. listopada, u 17 sati, u novootvorenom Muzeju vina održat će se vođena degustacija vina uz stručno vodstvo. Istog dana, od 19 sati, Hotel Kazbek ugostit će cheficu Florianu Ružić iz San Rocco Heritage Hotela, koja će predstaviti istarske specijalitete uz glazbenu pratnju Tedija Spalata.
Od 10. do 13. listopada, u Lazaretima će se održavati gastro-glazbena manifestacija "Foodravanje". Posjetitelji će moći uživati u bogatoj ponudi street food specijaliteta, dok će večeri biti ispunjene koncertima bendova Opća opasnost, Atomsko sklonište, Crvena jabuka te Dino Dvornik Tribute banda.
U subotu, 12. listopada, jedan od najcjenjenijih hrvatskih chefova, Hrvoje Zirojević, priredit će vrhunsku večeru u Restoranu Dubrovnik. Višestruko nagrađivan kao Chef godine po izboru Gault&Millau i najbolji chef Dalmacije, Zirojević će gostima pružiti nezaboravno gastronomsko iskustvo uz glazbeni nastup Katice Marinović.
Nedjelja, 13. listopada, rezervirana je za boravak u prirodi – poučna šetnja Lokrumom, piknik i degustacija vina pod nazivom "Prirodna vina u prirodi", u organizaciji EventLaba. Polazak je predviđen u 10 sati iz gradske luke.
Cjelokupni program Good Food Festivala, uključujući bogatu ponudu restorana, dostupan je na web stranici Turističke zajednice grada Dubrovnika ili na linku, a možete svoju programsku brošuru uzeti i u jednom od Turističko informativnih centara.