INOVATIVNO RJEŠENJE Splićanin korčulanskih korijena olakšao život vlasnicima restorana, neće više gubiti novce na propalim rezervacijama
Talijani su ovu vrstu gubitaka procijenili na ukupno tridesetak milijuna eura godišnje. Ugledni rovinjski restoran Agli Amici predvodnik je u Hrvatskoj i gostima je počeo naplaćivati stotinu eura za nedolazak na rezervaciju. Splićanin s korčulanskim korijenima Bojan Islamović osmislio je rješenje koje vlasnike restorana oslobađa te, ali i brojnih drugih glavobolja - piše Tportal.
Proizveo je aplikaciju koja uvodi red i sustav u proces rezervacija, a pored toga automatizira cijeli jedan segment poslovanja restorana, ostavljajući njihovim vlasnicima i osoblju vrijeme da se posvete znatno važnijem dijelu svog posla. Dok istovremeno jednim klikom sve drže pod kontrolom.
Ideju za svoju aplikaciju Book me a table Islamović je dobio od ugostitelja iz Korčule, s kojima je dugo razgovarao kako pojednostavniti i olakšati često vrlo naporan proces rezervacija i evidencija. Raspravljali su o potrebama vlasnika restorana i navikama njihovih gostiju, logističkim problemima i reputacijskim poteškoćama, punih godinu dana sudjelovali su u nekoj vrsti 'brainstorminga' koji je doveo do ovog, jedinstvenog i potpuno hrvatskog proizvoda.
Koji se stoga već počeo koristiti upravo u korčulanskim konobama i restoranima. Prvi je bio kultni 'Adio Mare'.
'Zbilja nam je pomoglo u upravljanju rezervacijama, ali i zaštitilo nas od prekasnog otkazivanja', kaže vlasnik i voditelj Ante Bojić.
Na uvođenje aplikacije 'Book me a table' priprema se i desetak najcjenjenijih splitskih restorana.
'Zamislili smo, a onda i postigli, da program bude najjednostavniji na tržištu - sama konfiguracija traje doslovno nekoliko minuta, a on je vrlo intuitivan i za vlasnike restorana, i za goste. Godinama se bavim digitalizacijom procesa i shvaćam da je za klijente najvažnija jednostavnost, dakako uz punu funkcionalnost', objašnjava Bojan Islamović za Tportal.
Cijeli tekst pročitajte OVDJE.