'

Arancini

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: gastronomika.hr
Dubrovačke gospođe su vrlo često pripremale ovu jednostavnu, ali ukusnu tradicionalnu deliciju.

Ovaj recept oduševit će svakog gosta koji voli okus naranče, ali i dubrovačke domaćice koje će ih razveseliti bez puno truda.

 


Sastojci:

-1 kilogram narančinih kora
- šećer

 


Narančine kore potrebno je izrezati na duguljaste rezance i močiti ih šest dana u vodi. Vodu treba svakog dana mijenjati.

Nakon što prođe šest dana, kore je potrebno iscijediti i izvagati, te staviti kuhati u vodi.

Kad su polumekane, potrebno je dodati šećer, i to onoliko koliko te same kore.

Šećer i kore je potrebno kuhati u vodi zajedno, sve dok se tekućina ne zgusne, nakon čega se kore izvade i vruće povaljaju u kristal šećer.

Kore je potrebno sušiti nekoliko dana.
 

Popularni Članci