'

Uskoro počinje 22. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Od 12. do 16. ožujka u hotelu Rixos Premium Dubrovnik održava se 22. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva  u suorganizaciji Hrvatske gospodarske komore -Županijske komore Dubrovnik, Grada Dubrovnika, Turističke zajednice Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanske županije,  HOK-a Dubrovačko - neretvanske županije i Regionalne razvojne agencije Dunee.

Uz brojne izlagače i edukativne radionice i predavanja, svi posjetitelji moći će uživati i u Gastro show-u “Mediteranska kuhinja” uz poznate chefove i dobru zabavu. 

Svi posjetitelji popularnog sajma imat će priliku uživati u ribljim i mesnim jelima mediteranske kuhinje koja će za njih pripremati chefovi Tomislav Špiček, Olivera Starčević, Gianfranco Crepaldi, Vlasta Mandić i Ozgur Donertas.

Posebno ističemo nastup svjetski poznatog gitariste Vlatka Stefanovskog koji je veliki prijatelj i promotor Mediteranskog sajma i koji će upriličiti jedan cjelovečernji koncert u atriju Hotela Rixos Premium Dubrovnik 5* 14.03.2024.g u 20:30 h

.

Podsjetimo kako se Mediteranski sajam kao specijalizirana manifestacija profilirao kao najznačajnija sajamska priredba u Republici Hrvatskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na području ekološke poljoprivrede i ekološkog poduzetništva.

Iz svih anketa koje provodimo godinama – ističe organizator sajma Vedran Kraljević – vidljivo je ogromno zadovoljstvo malih proizvođača ekoloških i tradicijskih proizvoda koji upravo na mediteranskom sajmu vide veliku priliku za plasman i promociju svojih proizvoda.

 Stalni partneri sajma su  Vlada Republike Hrvatske, Hrvatski sabor, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska poljoprivredna komora, što ujedno i potvrđuje nacionalnu prepoznatljivost i važnost Sajma. Svake godine na sajmu se odjeljuju nagrade za najbolji nastup, naj-proizvod i doprinos za promociju eko-gospodarstva u Republici Hrvatskoj.

Valja naglasiti kako se na mediteranskom sajmu svake godine uz kvalitetnu sajamsku ponudu izlagača i gastro show odvijaju edukativna predavanja i konferencije, a sve je popraćeno bogatim kulturno-zabavnim programom.

Ulazak na sajam je besplatan kao i svih prijašnjih godina.

Prepustite se okusima mediteranske kuhinje i uživajte u interpretaciji jela poznatih chefova te budite dio ove gastro priče, podržite male proizvođače i hrvatsko selo.

Popularni Članci