TRADICIONALNE DELICIJE U SKLOPU FESTE Provjerite tko je sve uživao u tratamentu u Mimoze (FOTOGALERIJA)
Radionica autohtonih jela u organizaciji Udruge Deša, Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik i Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije održana je u sklopu ovogodišnje Feste, a prisutni su delicije mogli kušati u restoranu Mimoza.
'Napravili smo mljetske makarule, ručno rađene, kao i žrnovske makarule s ciljem prezentiranja jela koja su se kuhala oko i za vrijeme Svetoga Vlaha u našem dubrovačkom kraju. Mi svi znamo i jako je živa tradicija šporkih makarula gdje se čini toć od mesa koji su vrlo zahvalni kad treba doći puno ljudi. Naime, domaćica nikad ne zna koliko će joj ljudi doći doma i onda je u šporke makarule dodavala taj toć, uz malo više vode, ako dođe više ljudi. Međutim, mljetski makaruli su bijeli makaruli. To je skromno jelo, ali ujedno i delicija našeg kraja,' kazala je predsjednica udruge Deša Jeny Hansal.
Uz makarule, prisutni su mogli uživati i u jelima od kamenica te kvalitetnim vinima, a pozdravili su ih Slobodan Vlašić ispred Feste, Terezina Orlić ispred Obrtničke komore te ugledni gastronomski stručnjak Josip Žuvela koji je održao govor o kamenicama.
Tko je sve uživao u tratamentu, provjerite u fotogaleriji.